Slægten Holm på Simblegård

Jeg er i fuld gang med at skanne en stor kasse papirer, jeg har arvet, som omhandler denne slægt.

Simblegård ligger i Klemensker på Bornholm, Holm er der flere af på gården, nogle er Ritmestre, en er Løjtnant, så der er mange forskellige slags papirer, som er gemt gennem tiderne, omhandler perioden fra ca. 1800 til ca. 1900, og alt håndskrevet og gotisk tekst.

Mange termer jeg ikke kendte i forvejen, og jeg har indtil nu skannet over 100 dokumenter, og det er bare en brøkdel af hvad jeg har.

Alle filer og originaler vil blive afleveret på Klemensker lokalarkiv, når jeg en gang er færdig. Dog sender jeg allerede nu, filer til arkivet, så de kan se og forberede deres navngivning, og opsætning til deres hjemmeside.

Glæder mig at de vil have papirerne. Meget af det er genparter og kladder, men så har man da noget, har vist allerede fundet ting de ikke havde i forvejen, så det føles som en guldgrube, det jeg har i kassen.

Under fanebladet ‘Holm’ har jeg lagt lidt indledningsvis, en slægtsbog og nogle private breve, og forberedt til andre emner, men kun få ting lagt op.

Det er via min morfars storebrors datterdatter som hedder Bodil, og morfars storebrors datterdatters barn Bitten, jeg har fået papirerne, ja det er lidt langt ude på en sidegren, men heldigvis ved familien at jeg forsker i vores fælles slægt, så jeg blev spurgt om jeg ville have papirerne og finde ud af hvad vi skulle gøre med dem, det er vel et par år siden jeg fik dem, og har sorteret og er nu endelig i gang med at skanne, men det kommer til at tage lang tid, for nu er det forår og haven kalder, jeg kan kun skanne ca. 20 dokumenter om dagen, for det kræver stor koncentration at læse og tyde de gamle skrifter, og nogle af dem er virkelig utydelige.

I første omgang oversætter jeg ikke de gotiske tekster – det tager for lang tid, koncentrerer mig om at få alt skannet, der er til mindst 4 store bøger, hvis jeg en gang går i gang med det. Men tænker at andre forskere kan komme mig i forkøbet. Og det gør ikke noget, da jeg også gerne vil skrive om min mor og min far, der har jeg nemlig også en masse at sortere og kopiere.

Ikke alt bliver lagt her på min hjemmeside, men kun hvad jeg synes er interessant.

Spændende indblik i familien så langt tilbage 🙂